Phree, pixul inteligent (VIDEO)

Este vorba despre un instrument de scris care poate folosi orice suprafață solidă pentru a transmite note, desene, orice e scris de mână în telefonul, tableta sau computerul tău.

Pixul inteligent, denumit Phree, folosește un interferometru minuscul în vârf – o rețea de lentile microscopice prin care se emite un laser i care măsoară instantaneu, tridimensional, mișcarea vârfului pixului relativ la o suprafață.

Să zicem că te sună cineva și-ți dictează un număr de telefon. Ești cu mobilul la ureche iar pixul tău inteligent e conectat prin bluetooth la telefon. Îți notezi numărul de telefon pe orice e la îndemână – pe masa la care stai, pe bordul mașinii, pe dosul mâinii, nu contează. Numărul apare, magic, în aplicația de smartphone cu care ai sincronizat pixul acesta. Phree este compatibil cu Office, OneNote, EverNote, Acrobat, Google Handwriting Keyboard, Viber și altele.

Pixul mai are și alte funcții. Cu el poți răspunde la mesaje – scrii mesajul de răspuns și Phree ți-l transformă în litere tipărite, dacă vrei. Poți să-l folosești ca headset, să vorbești la el. Poți să-l folosești drept carioca de diferite culori, ca să marchezi pasaje din textele pe care le citești pe net. Poți adăuga comentarii sau desene la fotografii – și acționează și ca mouse, dacă vrei, vârful pixului e butonul din stânga, așa că poi face drag and drop cu pixul, și are un mic buton pe el care e echivalent cu butonul din dreapta.

Phree vine, opțional, cu o cutiuță foarte elegantă care se transformă în stand pentru smartphone, așa că poți să ai o mică stație de lucru din două mișcări. Cutiuța e și charger, dacă vrei, pentru Phree. Căpăcelul de protecție al pixului îl transformă într-un stylus clasic, cu care poți scrie direct pe ecranul smartphoneului.

Costă 250 de dolari.