Confidenţialitate

Phil Collins îşi doreşte să reunească Genesis

Phil Collins, în vârstă de 64 de ani, a anunţat de curând că vrea să revină pe scenă şi a recunoscut că îşi doreşte să reunească trupa Genesis, dar nu în formula iniţială, ci doar împreună cu Mike Rutherford şi Tony Banks.

“Nu e niciun motiv ca noi trei să nu ne reunim. Ne înţelgem bine, întotdeauna am făcut-o. […] Vocea mea e încă ok. Asta e cel mai important.” a explicat Collins.

În 2011, Collins anunţase că se retrage din activitatea muzicală, spunându-le fanilor că îşi dorea să petreacă mai mult timp împreună cu cei doi fii minori ai săi.

Artistul s-a confruntat în ultima vreme cu numeroase probleme de sănătătate. Auzul său a avut de suferit din perioada în care susţinea multe concerte live, iar nervii de la nivelul mâinilor sunt atât de afectaţi încât Phil Collins nu mai poate să cânte la tobele pe care le-a îndrăgit atât de mult în trecut.

Phil Collins a devenit celebru în anii ’70, în calitate de toboşar al formaţiei Genesis, după ce a răspuns unui anunţ găsit în ziarul Melody Maker. Iniţial, el a făcut doar backing vocals, însă a devenit solistul grupului Genesis, după ce Peter Gabriel a părăsit formaţia, în 1975.

Într-un interviu acordat de curând revistei Rolling Stone, rockerul britanic spune că a stat prea mult timp departe de scenă, şi că acum îşi doreşte foarte tare să revină în muzică.

De la plecarea lui Collins din 2011, trupa se află oficial în pauză.

Contribuţia lor asupra industriei muzicale a fost recunoscută în martie 2010, când trupa a fost introdusă în Rock and roll Hall of Fame.

Genesis este clasată printre cele mai bine vândute formaţii din istorie, cu aproximativ 150 de milioane de albume vândute la nivel mondial.