Petroșani: Protest al minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara

Peste 1000 de mineri au participat sâmbătă, timp de doua ore, la un miting de protest organizat la Petroșani de Sindicatul „Muntele”, nemulțumiți de situația de insolvență în care se află compania și de perspectiva unor disponibilizări de personal. Participanții au acuzat clasa politică de situatia „dezastruoasă” din punct de vedere economic și a solicitat implicarea guvernului în relansarea CEH.

Oamenii s-au adunat în fata Casei de Cultura din Petrosani in ciuda ploii mărunte de afară, nemulțumiți de situația de insolvență în care se află complexul energetic hunedoara și de perspectiva unor disponibilizări de personal. Participanții au acuzat clasa politică de situatia „dezastruoasă” din punct de vedere economic a complexului și au cerut găsirea unor soluții pentru salvarea mineritului și a producției de energie electrică bazată pe cantitatea cărbunelui extras din Valea Jiului.

Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele, organizatorul mitingului, a precizat că oamenii s-au adunat în număr relativ mare, ținând cont că vremea a fost total nepotrivită și asta denotă că oamenilor de aici nu le este indiferentă soarta Complexului Energetic Hunedoara. La miting au fost prezenți și reprezentanți ai sindicatelor din Oltenia din energetică, precum și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

CEH are circa 6 300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni si se află în procedură de insolvență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS