Petrom se retrage, Black Sea Oil & Gas începe investiții pentru extragerea gazelor din Marea Neagră

După ce Petrom a anunțat că și-a amânat investițiile în Marea Neagră din cauza „taxei pe lăcomie”, Black Sea Oil & Gas informează că începe investiții în Marea Neagră.

Consorțiul deţinut de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, anunță că a aprobat decizia de investiție a Proiectul Midia, in valoare de 400 miloane dolari, localizat în zona românească a Mării Negre – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Proiectul MIDIA constă în săparea a cinci sonde de producţie şi un ansamblu submarin pe zăcământul Doina, care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana.

O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Naţional de Transport operat de „Transgaz”.

In anuntul său de incepere a investitiei in Marea Neagra, Black Sea Oil & Gas SRL, nu uită să precizeze ca decizia finală a fost luată „cu bună-credinţă, pornind de la premisa ca drepturile companiei vor fi restabilite, în sensul eliminării oricăror taxe și contribuții suplimentare recent introduse, precum și a oricăror restricții privind libera circulație a gazelor pe o piață deplin liberalizată, conform legislaţiei europene.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS