Confidenţialitate

Petrecerile de Înviere sunt interzise, reamintește ministrul Bode | AUDIO

Ministrul Internelor a reamintit, miercuri seară, că organizarea de petreceri este interzisă în noaptea de Înviere.

Autorităţile vor verifica respectarea normelor sanitare în timpul slujbelor pascale.

“Structurile MAI sunt pregătite, în această perioadă, să asigure ordinea și liniștea publică (…) Organizarea de evenimente publice şi private este interzisă şi vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Ştim clar că restaurantele sunt închise în funcţie de incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidenţa e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfăşurarea activităţilor în baruri, cluburi şi discoteci, în această perioadă”, a declarat Lucian Bode, miercuri seară, la B1 TV.

”Vom avea peste 14.000 de efective în teren. Aşteptăm la manifestările religioase participarea a peste 1,7 milioane de persoane. De asemenea, continuăm măsurile specifice pentru asigurarea respectării de către cetăţeni a normelor de protecţie sanitară. În al treilea rând, monitorizăm permanent punctele de trecere a frontierei, pentru că aţi văzut ce se poate întâmpla dacă nu evităm aglomerările de persoane şi mijloace auto, care, din păcate, s-au întâmplat. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt concentrate şi pe derularea activităţilor curente de prevenire şi combatere a infracţionalităţii şi a fenomenelor asociate, pentru că în această perioadă, chiar dacă este Covid, chiar dacă sunt Sărbătorile Pascale, infracţionalitatea nu a intrat în concediu. Doar la sfârşitul săptămânii trecute am avut peste 2.400 de infracţiuni sesizate şi am prins în flagrant peste 400 de autori, din care 45 cu autor necunoscut”, a adăugat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Restricţiile de circulaţie au fost ridicate în noaptea de Înviere. Cetățenii vor putea circula pe stradă, fără declaraţie, doar pentru a merge la biserică.

FOTO: Guvernul României