Confidenţialitate

Ministrul Daea anunță înființarea Fondului Mutual. Instituția va ajuta fermierii în cazul unor evenimente neprevăzute | AUDIO

Ministrul Agriculturii anunță înființarea unei noi instituții, care ar urma să ajute agricultorii în cazul unor evenimente neprevăzute și în caz de vreme extremă. Fondul Mutual ar urma să fie cel care va ajuta fermierii în astfel de situații.

Ministrul Petre Daea, astăzi, după deschiderea Târgului de agricultură INDAGRA, care se ține la Romexpo: „Să putem să apelăm la el în momentele acestea grele întrucât statul nu poate tot timpul să intervină în sprijinul; și apar în sprijinul fermierilor, de la bugetul statului, pe de-o parte pentru faptul că nu sunt sume în buget, pentru că nu construiești un buget pe riscuri. Motiv pentru care, Fondul Mutual de anul viitor zic eu că va putea fi funcțional. Se lcurează în Ministerul Agriculturii. Lucrăm împreună cu specialiștii, cu fermierii în așa fel încât să putem să facem această instituție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Agriculturii: „Să știi atunci când pleci la drum să pui de-o parte un leu că nu se știe unde ajungi”

La acest fond ar urma să contribuie și agricultorii pentru a-și crea rezerve pentru perioadele critice, a mai explicat ministrul Petre Daea.

„Construim acest mecanism la această dată. Vom asigura, pe de-o parte, și din fondurile statului acest Fond și va fi și o parte contributivă a fermierilor în așa fel încât să știi atunci când pleci la drum să pui de-o parte un leu că nu se știe unde ajungi”, a mai spus Petre Daea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Citește și: Ministrul Agriculturii critică știrile alarmante legate de recoltele agricole sau de incendii: „Și copiii în pântece se sperie. Nu-i bine” | AUDIO