Confidenţialitate

Peste 90.000 de copii din Dolj încep noul an școlar în unități de învățământ care nu au primit autorizație sanitară | AUDIO

Zeci de școli din județul Dolj nu au primit avize sanitare de funcționare, dar își vor deschide porțile pentru elevi. Multe dintre ele nu au apă curentă. Pe de altă parte, în județ încă sunt unități de învățământ care au grupuri sanitare în exterior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Dolj încă sunt școli care au grup sanitar situat în curte și nu au apă curentă

Peste 90.000 de copii din județul Dolj încep luni un nou an școlar. Unitățile de învățământ din Dolj par pregătite să-i primească. Cel puțin așa raportează Prefectura Dolj după verificările pe care susține că le-a făcut în ultima perioadă.

Mai sunt, însă, probleme. În Dolj încă sunt școli care au toaleta în curte, 32 mai exact, copiii fiind nevoiți să iasă în ploaie și frig. Alte 78 nu au apă curentă, dar au puțuri. O parte dintre ele nu au primit autorizație sanitară de funcționare.

Câteva grădinițe din Craiova nu au aviz sanitar

Tot fără avize sanitare sunt și câteva grădinițe din Craiova pentru că funcționează în scări de bloc, iar altele, din județ, pentru că funcționează provizoriu în aceeași clădire cu școala, fără intrări separate, până la finalizarea lucrărilor făcute în spațiile noi de învățământ.

Peste 450 de școli și grădinițe din județul Dolj nu au pază asigurată în noul an școlar

Pe de altă parte, conform Prefecturii Dolj, peste 450 de școli și grădinițe din județ nu au nici în acest an pază asigurată.

S-au făcut, însă, igienizări și reparații în multe școli și grădinițe din județ, iar elevii vor fi așteptați cu manuale încă din prima zi, după cum susțin reprezentanții ISJ Dolj.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sorin Cîmpeanu: „Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației” | AUDIO