Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: „Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației” | AUDIO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu există nicio legătură între toaletele din curtea școlii și calitatea educației.

La începutul ședinței de Guvern de miercuri, ministrul Cîmpeanu a promis că problema toaletelor neconforme pentru elevi va fi rezolvată și în cel mult doi ani:

„E o problemă importantă, trebuie rezolvată dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată clar și va fi rezolvată. Știind că în urmă cu trei patru ani erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației vom rămâne cu 100 de școli și e vorba de școli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România. În plan concret de acțiune, vă vom prezenta, domnul prim-ministru, nu până la sfârșitul anului ci îmi place să cred că prezentăm mult mai devreme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației nu a menționat câte instituții de învățământ din România au, în prezent, toalete în curtea școlii, a subliniat doar că numărul lor a scăzut în ultimii ani.

Citește și: Multe școli, încă nepregătite pentru începerea cursurilor. Cîmpeanu: „Două treimi din bugetul pentru toalete noi s-a întors la stat, e greu de înțeles”

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica