Confidenţialitate

Peste 9.000 de poliţişti şi 1.000 de jandarmi vor patrula în preajma şcolilor, începând de luni

Ministerul de Interne anunta ca peste 10.000 de angajați vor fi patrula in preajma scolilor din toata tara, pe tot parcursului anului scolar, ce incepe de luni.

Astfel, vor acționa zilnic peste 9.000 de polițiști și 1.000 de jandarmi, majoritatea având atribuții pe linie de ordine publică și siguranță rutieră. Totodată, pe parcursul întregului an școlar, polițiștii și pompierii vor participa, la fel ca și în anii precedenți, la module de prevenire a infracționalității juvenile organizate de către unitățile de învățământ.

“Anterior începerii anului școlar, structurile operative ale MAI au efectuat evaluarea unităților școlare din punct de vedere al asigurării cu pază și elemente de securitate și au acordat sprijin conducerii unităților de învățământ preuniversitar în vederea realizării sau actualizării planurilor de pază”, anunta Ministerul de Interne.

În anul școlar precedent, polițiștii, jandarmii și pompierii au organizat constant cursuri de informare, prevenire și de combatere a fenomenului criminogen în mediul școlar, desfășurând peste 23.000 de acțiuni pe linia prevenirii violențelor, pentru combaterea absenteismului școlar, precum și pentru respectarea regulilor de circulație rutieră.