Confidenţialitate

Peste 500 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase ard la Brazi, la o firmă care avea activitatea suspendată | AUDIO

550 de tone de deșeuri ard și acum la incineratorul de la Brazi, județul Prahova. Firma avea activitatea suspendată din ianuarie.

O ipoteză luată în calcul de autorități este ca incediul să fie provocat intenționat.

Șeful Gărzii de mediu – Octavian Berceanu:

”Deșeuri au ars în interior, deșeuri periculoase și nepericuloase, când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri nepericuloase, diferite deșeuri din zona spitalicească, medicamente expirate, și alte deșeuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Firma care administrează incineratorul din comuna prahoveană Brazi  a fost amendată deja de mai multe ori. Autoritățile verifică cum au ajuns deșeurile aici.

”Au fost cinci controale anul trecut, trei controale anul acesta, am aplicat amenzi de 415.000 de lei, pentru depozitările respective, care au fost neconforme. Incineratorul nu funcționa pentru că utilitățile au fost sistate încă din ianuarie. Culmea ironiei, urma să primească o autorizare de funcționare săptămâna aceasta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu sunt creșteri ale nivelului de poluare în urma incendiului, mai spun autoritățile.

”Datorită faptului că a fost o noapte rece, neobișnuit de rece, și temperatura gazului de acolo este foarte-foarte mare, fumul s-a ridicat la o înălțime considerabilă, astfel încât măsurătorile făcute cu laborator mobil la nivelul solului să nu ne indice faptul că vorbim de o poluare masivă care afectează calitatea aerului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Ministerul Mediului/Facebook