Confidenţialitate

Peste 32.000 de firme au aplicat pe platforma IMM Invest

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a afirmat, joi, în ședința de Guvern, că un număr de 32.496 de firme s-au înscris în programul IMM Invest.

Spune că primele contracte vor fi semnate săptămâna viitoare.

„Vin cu un update în ceea ce privește acest program. 32.496 de IMM-uri aplicat, iar 1.690 au ajuns la bănci cu cererile” a spus Cîțu, în deschiderea ședinței de Guvern.

Portalul IMM Invest a fost deschis marți la ora 9.00.

Încă din primele minute de la deschiderea aplicației, un număr impresionant de IMM -uri au accesat programul, astfel la ora 9.30, peste 6200 de utilizatori erau înregistrați în diferite etape de înscriere în aplicație, iar peste 2.600 de aplicanți finalizaseră cu succes înscrierea.

Inaugurată acum o săptămână, în Vinerea Mare, platforma s-a blocat în jumătate de oră și nu s-au putut face înscrieri.

Înscrierile online sunt posibile până la sfârșitul anului și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

Documentele depuse de administratorii de firme merg, după înscrierea pe site, la banca selectată care va decide dacă aprobă solicitarea de credit.

În etapă următoare, odată primit acceptul băncii, documentația se retransmite la Fondul Național de Garantare pentru aprobarea ajutorului de stat.

În cadrul programului IMM INVEST s-au înscris 22 de bănci finanțatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investiții în valoare de până la 10.000.000 lei, garantate de stat până la 80%, durata finanțării fiind de până la 72 de luni.

Rata dobânzii – Robor la 3 luni +2%/an, este subvenționată 100% de la bugetul de stat.

În sesiunea anterioară de înscriere, eșuată la scurtă vreme după lansare, nicio societate nu a fost înregistrată, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Platforma IMMinvest.ro este acum sigură și stabilă, susțin guvernanții, după ce administrarea a fost preluată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și după ce măsurile au fost evaluate de experții SRI.