Confidenţialitate

Peste 3000 de zbouri Lufthansa, anulate în ultimele 2 luni din cauza problemelor cauzate de pandemia de COVID | AUDIO

Compania Lufthansa a anulat peste 3.000 de zboruri în ultimele două luni din cauza problemelor de personal după pandemie și a infecțiilor cu coronavirus în rândul angajaților. Cazuri de COVID sunt și în rândul salariaților Austrian Airlines, iar compania a fost, de asemenea, nevoită să suspende mai multe curse către Europa.

Pe întreg continentul european se înregistrează o creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus cu variante noi ale Omicron: BA4 și BA5, afirmă profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș.

El a spus în emisiunea „Deșteptarea” că se așteaptă ca, în perioada următoare și în România să crească numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, dar vor fi forme ușoare care nu vor mai crea problemele de acum doi ani.

Răzvan Cherecheș: „E absolut normal faptul că liniile aeriene reacționează în momentul în care crește numărul de cazuri”

„Avem o creștere a numărului de cazuri datorată mai ales variantelor BA4 și BA5 ale variantei Omicron. Acestea au capacitatea să meargă în jurul protecției date de vaccinare sau de infecie anterioară. Cea mai mare parte a numărului de cazuri pe care le vedem acum că încep să apară în țările din vestul Europei sunt cazuri ușoare sau medii, puține cazuri severe.

Faptul că liniile aeriene reacționează în momentul în care încep să crească numărul de cazuri, de viroze în rândul personalului e absolut normal. Vorbim de oameni care petrec ore în spațiu închis în care aerul este ventilat intern. Acum trebuie să ne întrebăm de ce îninte nu au fost suspendate zboruri din cauza virozelor. Probabil că aveau înlocuitori și acum au o problemă de resurse umane”, a explicat Cherecheș la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În raportul săptămânal, autoritățile sanitare susțin că România a înregistrat aproape 4.000 de cazuri cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 13 decese au fost asociate Covid săptămâna trecută.

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Lista celor 24 de puncte de prim ajutor anti-caniculă, publicată de PMB. Unde sunt instalate