Confidenţialitate

Arad: Peste 30 de migranți, descoperiți într-un tir ce transporta sicrie | AUDIO

Câțiva zeci de migranți ascunși printre sicrie. Asta au descoperit polițiștii de frontieră din județul Arad. 36 de cetățeni, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră de la Nădlac 2 Autostradă când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria ca să ajungă în țări din vestul Europei.

Conform Purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă, cele 36 de persoane erau ascunse într-un camion cu numere de România, care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta sicrie pentru o societate din Italia.

Alte 10 persoane din Afganistan și Pakistan, ascunse în 2 camioane cu numere de Bulgaria, au fost descoperite decătre polțiștii de frontieră de la Vărșand și Borș I. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tuburi din plastic și cabluri electrice pentru societăți comerciale Germania.

Majoritatea migranților din acest caz sunt solicitanți de azil in România.

Migranții sunt cercetați pentru tenativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferii pentru trafic de migranți.

Polițiștii continuă cercetările în aceste cazuri.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Guvernul britanic poate începe expulzarea de imigranți rwandezi. ONU își exprimă preocuparea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.