Confidenţialitate

Contanța: Zeci de migranți aflați pe o barcă mult prea mică au fost salvați de Garda de Coastă | AUDIO

Misiune dramatică pe Marea Neagră pentru salvarea a zeci de migranți depistați de Garda de Coastă într-o ambarcațiune fragilă și mult prea mică pentru numărul de ocupanți. Nave ale Gărzii de Coastă și Agenției de Salvare Vieți Omenești pe mare i-au adus pe transfugi în Portul Constanța.

S-a întâmplat joi dimineață în jurul orei 7.30 când polițiștii de frontieră, de serviciu la Sistemul de Supraveghere la Marea Neagră, au detectat în apele teritoriale româneşti o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul românesc.

O navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat rapid spre micul pescador supraîncarcat. Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă:

„La o distanţă de 6 mile marine de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 50 de persoane”.

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, care și-au dat seama în ce pericol se află migranții, au chemat în ajutor și Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

„Având în vedere că ambarcaţiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare”.

Pescadorul cu migranți, sirieni și kurzi, a fost adus în portul Constanța. Polițiștii de frontieră încep cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.