Confidenţialitate

Peste 2,5 miliarde de euro de la CE pentru România într-o a doua tranșă de bani din PNRR | AUDIO

România a primit 2,7 miliarde de euro de la Comisia Europeană– a doua tranșă din PNRR după ce țara noastră a îndeplinit 49 de etape și obiective.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că au fost virați banii de la Comisia Europeană afereți cererii de plată numărul doi din PNRR. Pe lângă această sumă, România a primit până acum aproape 10 miliarde euro, bani europeni.

România a îndeplinit 49 de jaloane și obiective legate de cea de-a doua tranșă după ce a prezentat, printre altele, reforme pentru a promova turismul și cultura, pentru dezvoltarea personalului din sectorul sănătății, pentru colectarea taxelor și impozitelor, modernizarea sistemului de învățământ și pentru măsurile luate în lupta împotriva corupției.

La sfârșitul anului trecut România a înaintat Comisiei Europene o a doua cerere de plată de 2,8 miliarde de euro. Pe 27 iunie anul acesta, Comisia a aprobat parțial cererea după ce a constat că nu au fost îndeplinite două jaloane în zona de energie. Comisia Europeană recunoaşte primele măsuri luate deja de România pentru îndeplinirea acestor jaloane obligatorii, deşi încă mai rămân multe de făcut.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful Armatei Române: Rusia bruiază GPS-ul navelor din apele teritoriale ale României și există un risc mare de accidente în Marea Neagră | VIDEO