Confidenţialitate

Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid la maratonul organizat în Capitală | AUDIO

Maratonul vaccinării anti-Covid din Capitală a început vineri și s-a încheiat luni dimineață. Majoritatea persoanelor imunizate au primit doza de rapel cu serul Pfizer. Peste 2.000 de persoane au primit vaccin Johnson& Johnson, care oferă imunitate într-o singură doză.

În ambele centre de vaccinare în care s-a desfășurat maratonul din București s-au administrat aproape 21.000 de doze Pfizer.

La fel ca și la prima ediție, s-au format cozi atât în fața Bibliotecii Centrale, cât și la Sala Palatului.

Pentru vaccinare s-au prezentat și persoane care au călătorit din străinătate pentru a se vaccina anti-Covid. Între ei și Călin Craiu, fiul medicului pediatru Mihai Craiu, întors special din Marea Britanie:

„Voi aștepta perioada de rigoare ca să fiu sigur că am anticorpii și după aceea mă voi putea întoarce la facultate.”

La această ediție a maratonului din București, participanții au putut alege să se vaccineze cu Johnson&Johnson. Numărul mare a celor care a optat pentru acest ser a fost o surpriză plăcută, spune coordonatorul maratonului de la Biblioteca Națională, Robert Ancuceanu:

„Se pare că faptul că există o singură doză îi atrage foarte mult pe oameni.”

Peste 1.400 de voluntari au participat în acest weekend la cea de a doua ediţie a Maratonului vaccinării anti-COVID de la Bucureşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rata de vaccinare anti-COVID în Capitală a trecut de 50% la persoanele imunizate cu prima doză. Anunţul l-a făcut prefectul Bucureştiului, Alin Stoica.

Aproximativ 560.000 de persoane au primit ambele doze de ser.

  • Sonia Teodoroiu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea