Peste 220 000 de turiști au fost pe litoral în acest weekend

Litoralul a atins în acest weekend cifra record de turiști din acest sezon estival: peste 220 000. Stațiunile, de la Năvodari la Vama Veche,  sunt arhipline iar pe plaje abia găsești un loc.

Aglomerația de pe litoral este explicabilă. Suntem în vârf de sezon, canicula e atenuată de briza mării, iar weekendurile sunt pline de distracții. Cei mai mulți turiști, peste 60.000 sunt la Costinești, la Mamaia aproape 50.000, Neptun peste 45.000.

Sunt cifre record pentru acest sezon estival. Peste 10.000 sunt turiști străini. Gradul de ocupare este aproape 100% iar tarifele, de la 150 de lei pe noapte, la un hotel de două stele, la 1500 de euro pe noapte, la cinci stele.

Parcările sunt pline, la refuz, iar pe plajă, e bătaie pe șezlonguri.

Mamaia rămâne capitala distracțiilor estivale” datorită cluburilor de noapte deschise până în zori. Plajele de fiţe adună turiștii cu dare de mână care „sparg” mii de lei pe șampanie, băuturi fine, pepene rece, fructe proaspete cu brânză scumpă.

În miezul zilei, muzica se aude puternic din boxele pe care dansează animatoare. Liniștea, aerul curat şi plajele întinse sunt însă, la îndemână, în stațiunile pline de verdeață din sudul litoralului. 

Aglomerația vârfului de sezon se vede cel mai bine, duminică după amiază, pe șoseaua națională care leagă sudul litoralului de Constanța și de Autostrada Soarelui.

Turiștii încep să plece spre casă, pe șoseaua de centura a stațiunii Eforie, cale de 4-5 kilometri, se circulă bară la bară, până la Agigea. Vârful de sezon durează până în ultimul weekend din august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS