Confidenţialitate

Peste 200 de kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei ar urma să fie reabilitați, anunță Nicușor Dan. „Toți constructorii sunt români” | AUDIO

Peste 200 de kilometri din rețeaua de termoficare din București vor fi reabilitați cu fonduri europene. Primarul general, Nicușor Dan spune că valoarea contractului este de 260 de milioane de euro.

Din totalul de 260 de milioane de euro, 60 de milioane vor fi împrumutați de Primăria Bucureștiului, anunță Nicușor Dan:

„E vorba de o lucrare care, conform atribuirii, are o valoare de 260 de milioane de euro din care 200 de milioane de euro din bani europeni. Pentru restul o să mergem pentru un împrumut, e posibil ca pentru o parte din rest să avem deasemenea bani europeni. Este vorba de contracte de proiectare și execuție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit primarului general, cei 210 kilometri de rețea vor fi împărțiți pe cinci tronsoane.

Firmele care vor reabilita rețeaua de termoficare sunt din România iar lucrările trebuie finalizare în 4 ani, mai precizează edilul Capitalei:

„Imediat ce vom semna va începe proiectarea și lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Sunt 5 tronsoane care au aproximativ 40 de kilometri fiecare și fiecare dintre ele are o asociere de constructori. Toți constructorii sunt români.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Programul „Rabla pentru Becuri” va fi lansat până la finalul acestei luni | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea