Confidenţialitate

Peste 200 de kilometri de cale ferată ar urma să fie reabilitați în regiunea Olteniei | AUDIO

Ministerul Transporturilor anunță investiții majore în regiunea Olteniei și deschide licitațiile pentru reabilitarea a peste 200 de kilometri de cale ferată. Este vorba despre linia Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș pentru care sunt alocate 10,5 miliarde de lei, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care anunță că a început licitația pentru acest proiect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A început licitația pentru cel mai mare contract de infrastructură feroviară finanțat prin Programul de Transport”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ministrul Transporturilor afirmă că au fost alocate aproximativ 10,5 miliarde de lei pentru proiectul de reabilitare a liniei ferate care leagă Craiova de Caransebeș prin Drobeta Turnu Severin.Întrega cale ferată se întinde pe o lungime de 226 de kilometri și este împărțită în șase loturi.

Primul lot, între Craiova-Filiaşi, are o lungime de 38 de kilometri trebuie finalizat în 54 de luni, iar lotul doi Filiaşi-Igiroasa, cu o lungime de 45 de kilometri trebuie finalizat în 60 luni.

Data limită pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru primele 2 loturi ale acestui tronson este 27 aprilie 2023.

Foto: Shutterstock

Citește și: Tren cu TAB-uri, deraiat între Brașov și Sighișoara