GALAȚI: Peste 200.000 petarde, confiscate în vama Calafat

Peste 200.000 de petarde urmau să ajungă pe piața din România, dacă nu interveneau polițiștii de frontieră.

Articolele pirotehnice au fost găsite într-un microbuz, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 36 ani, care se prezentase la intrarea în țară prin vama Calafat, transmite corespondentul Europa FM, Ana-Maria Constantinescu.

Conform documentelor, acesta transporta în microbuz articole textile din Bulgaria în România. 

„În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră doljeni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra compartimentului marfă al microbuzului. În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac în spatele sacilor cu materiale textile, mai multe cutii ce conţineau 210.000 petarde, mărcile Pirat şi Enigma”, potrivit Poliției de Frontieră Dolj.

Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu ştia despre existenţa articolelor pirotehnice și că preluase microbuzul din localitatea Vidin, fără a verifica marfa transportată.

Produsele pirotehnice găsite de polițiștii de frontieră au o valoare de 41.000 lei.

Petardele au fost confiscate de autoritățile vamale, iar polițiștii de frontieră fac, în acest caz, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS