Confidenţialitate

Peste 200.000 de turiști au ales litoralul pentru a-și petrece weekendul

Peste 200.000 de turiști au ales litoralul pentru a-și petrece weekendul departe de arșița verii. Năvodari și Costinești au fost stațiunile cele mai aglomerate. Iar Mamaia și Vama Veche au fost preferate de turiștii fideli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Caniculă răcorită de briza mării, ploi răzlețe, vânt domol sau mai puternic și valuri tocmai bune pentru scăldat sau sporturile nautice. De toate au avut parte, în acest week-end, pe litoral, turiștii veniți la plajă și distracții pe malul mării.

Sâmbătă, apa mării a fost refugiul turiștilor. Pe plajă, părinții au știut să iși protejeze copiii de căldura toridă:
„Am venit de dimineață. S-a bucurat de apă, de plajă. Mai ieșim și în apă, dar cu șepcuță și cu protecție. Stăm, până la vreo 2,00-3,00 așa, numai sub umbreluță”.

E vârf de sezon, dar explozia prețurilor nu i-a impiedicat pe turiști să vină pe litoral.
„Arată bine, cel puțin aici e curat. Poate fi mai bine, dar aici există un bar, există toaletă, coș de gunoi, e civilizat”, spune o turistă din Mamaia Nord.

Duminica la mare a inceput cu o ploaie torențială. Din cauza vântului salvamarii au arborat steagul roșu. Dar nu toți turiștii lenevesc la soare. Multi sunt atrași de sporturile nautice.

Numărul celor care se dau cu zmeul, kitesurfing se numește sportul, este din ce in ce mai mare:

„Poți să îl practici și normal, adică doar să stai pe apă și să mergi liniștit sau poți să-l duci la extreme, să faci sărituri înalte, să faci trickuri și atunci devine un pic periculos”.

Pentru cei care nu iși pot permite sporturile mai costisitoare, sunt la indemână plimbările cu caiacul, cu hidrobicicleta sau cu banana.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu