Confidenţialitate

Peste 20 de migranți au încercat să treacă ilegal granița în Ungaria din România, ascunși în 2 autoutilitare | AUDIO

26 de migranți au fost descoperiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac 2. Doi români – care îi transportau – sunt cercetați pentru trafic de migranți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 26 de cetățeni din Bangladesh, Siria și Pakistan, care sunt intrați legal în România, au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră de la Nădlac 2 autostradă în 2 autoutilitare, când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria ca să ajungă în țări din vestul Europei. Una dintre mașini mergea in Franța.

„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară doi cetățeni români, aflați la volanul unor autoutilitare înmatriculate în România și Polonia. Unul din șoferi transporta paleți pentru o societate comercială din Franța, iar celălalt se deplasa fără încărcătură.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaș special amenajat, în spatele banchetei șoferului, 26 de cetăţeni străini”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferii români pentru trafic de migranți. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Mobilizare de urgență la Constanța, în urma unei alerte la 112 care anunța incendiu la o școală în care învață 1.500 de elevi | AUDIO