Confidenţialitate

Mobilizare de urgență la Constanța, în urma unei alerte la 112 care anunța incendiu la o școală în care învață 1.500 de elevi | AUDIO

Mobilizare de urgență la Constanța, vineri dimineață, în urma unei alerte la numărul unic de urgență 112 care anunța incendiu la o școală în care învață în jur de 1.500 de elevi. Până la sosirea pompierilor, copiii au fost evacuați de către profesori.

Incendiul izbucnit la panoul electric al școlii a fost localizat rapid. Nu au fost victime.

Imediat după anunțarea incendiului de la școala 30 din Constanța, la fața locului au fost trimiți urgent zeci de pompieri cu mașini de stingere, de descarcerare, o autoscară, mai multe ambulanțe SMURD și SAJ. Până la sosirea militarilor incendiul fusese însă localizat de paznicul școlii, potrivit primadjunctului ISU Dobrogea, Dan Constantinescu.

„La fața locului am găsit panoul electric care fumega, au acționat personal din cadrul școlii cu un stingător după care noi am preluat acțiunea, am intervenit cu alte stingătoare și o linie de furtun. Copiii au fost evacuați în totalitate până la sosirea forțelor de intervenție”.

Mai exact, au fost evacuați 830 de elevi și 24 de cadre didactice. Părinții, care fuseseră anunțati de profesori să vină la școala pentru a-și prelua copiii, au fost mai panicați.

„ENEL-ul și ISU au oprit curentul și nu va fi reluată nici activitatea în școală și nu va fi reluat curentul până nu va fi făcută o evaluare a instalației și nu va fi rezolvată, cel puțin la parter, dacă pe celelalte etaje nu sunt probleme”, a declarat și viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu.

Activitatea în școală va fi reluată după refacerea instalației electrice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Două scrisori vechi, descoperite de muncitori la Cazinoul din Constanța, expuse de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști