Confidenţialitate

Peste 2 tone de droguri, confiscate azi în Marea Mediterană | AUDIO

Peste 2 tone de droguri au fost confiscate astăzi, în Marea Mediterană, în largul coastelor Cataloniei. Este vorba despre polen de canabis. Traficanții au fugit în momentul în care au intervenit autoritățile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este una dintre cele mai importante capturi de droguri din ultimii ani, în Marea Mediterană, potrivit Autorității Maritime Franceze.

Ambarcațiunea pe care se aflau zeci de pachete cu polen de canabis a fost depistată de un elicopter al vămii franceze în timp ce staționa pe mare, în largul coastelor Cataloniei și aștepta ordinul de descărcare.

Nave de patrulă ale vămii franceze s-au apropiat discret și au intervenit la lăsarea serii, împreună cu echipaje și un elicopter din Spania. În acel moment, traficanții au fugit și au aruncat pachetele cu stupefiante în mare.

Au fost recuperate peste 60 de pachete cu canabis, cu o greutate totală de 2,4 tone. Acestea se află în custodia autorităților spaniole. Recordul precedent era de peste 4 tone de rășină de canabis depistate la sud de zonă în care a fost realizată această ultimă captură de droguri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Metamizolului și efectele lui nocive, investigate de Agenția Europeană a Medicamentului. Substanța este prezentă în numeroase medicamente | AUDIO