Confidenţialitate

Peste 150 de artiști iau parte la Bienala Art Encounters 2017

Cea de-a doua ediție Art Encounters va avea loc anul acesta în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie, la Timișoara și Arad, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Concentrându-se pe arta românească, dar și pe o selecție extinsă de artiști internaționali, bienala va fi punctul de întâlnire cu publicul larg al artelor vizuale, timp de 5 săptămâni, în 13 spații expoziționale concomitent din Timișoara și Arad. Art Encounters 2017 reunește peste 300 de lucrări în expozițiile principale și cuprinde o serie de evenimente colaterale.

Curatorii ediției sunt Ami Barak și Diana Marincu, care își propun să caute și să inventarieze porțiuni din realitatea cotidiană, urmărind modurile în care artiștii contemporani se confruntă cu realitatea zilnică, devenită din ce în ce mai instabilă. Precum în romanul lui George Perec, ”La vie mode d’emploi” (Viața – mod de întrebuințare), expoziția centrală va prezenta fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață.

Printre cei 150 de artiști prezenți la Art Encounters 2017 se regăsesc: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Brăila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljković, Olivia Mihălțianu, Roman Ondak, Miklós Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vătămanu & Florin Tudor.

Alături de artiști români, vor expune artiști internaționali de renume. Ediția din acest an se remarcă și printr-un număr ridicat de artiști tineri.

Art Encounters se va desfășura în mai multe spații din Timișoara și Arad, conectând cele două orașe, dar și cartiere sau comunități diferite pe traseul parcurs. Expoziția centrală, Viața – mod de întrebuințare, va avea loc în cinci spații: Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de artă Arad, Halele Timco, dar și două locuri noi pe harta bienalei: Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” – fostul depou RATT de pe bulevardul Take Ionescu – și Casa ISHO, aflată în proximitate. Un eveniment temporar va avea loc la Uzina de apă Urseni. Alături de aceste spații, expozițiile invitate, proiectele galeriilor partenere, proiecțiile și atelierele cu artiștii se vor desfășura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spațiu de Artă Contemporană, Galeria Jecza, Fundația Triade, Fabrica de Țigări, Bastionul Maria Theresia, Galeria Calpe, AMBASADA, Librăria La Două Bufnițe, Cinema Arta Arad.