Peste 15.000 de români s-au cazat pe litoral de Rusalii. Cifra, peste așteptări | AUDIO

Peste 15.000 de români își petrec minivacanța de Rusalii la mare, peste așteptările turoperatorilor care estimau cel mult 12.000 de turiști.

Aproape jumătate dintre ei sunt veniți din București – arată datele agenției litoralulromanesc.ro.

Deocamdată, este devreme pentru a face previziuni legate de cum va arăta anul acesta sezonul estival – consideră Răzvan Pascu, consultant în turism. El a spus în emisiunea Deșteptarea că este convins că nu vor scădea prețurile, dar că vor exista unele oferte de tip last-minute.

„Nu știu să spun neapărat dacă este concludent acest weekend. Într-adevăr au fost mai mulți oameni în minivacanță decât se estima inițial și asta poate fi un semn bun. Nu mă aștept să crească prețurile și nici să scadă, dar mă aștept la oferte speciale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat în Covasna, Răzvan Pascu a povestit că nu mai erau locuri libere în conacele transformate în pensiuni. El a precizat și ce e diferit anul acesta în pensiuni, față de alți ani:

Cazarea mi-am făcut-o prin aplicație. Acolo, mi-am trecut datele, nu am trecut prin recepție. Mi-am luat cheia dezinfectată și instrucțiunile despre cum ajung în cameră. Am comandat mesele prin intermediul aplicației.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În județul Covasna, renumit pentru turismul balnear, centrele de tip spa sunt încă închise din cauza pandemiei de coronavirus – a precizat Răzvan Pascu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS