Confidenţialitate

Peste 120 de copii din centre sociale din Ucraina au ajuns în România și au fost repartizați în mai multe centre din țară

O navă sub pavilion ucrainean, având la bord 122 de minori şi 13 însoţitori, cetăţeni ucraineni, a acostat joi noapte în Portul Tulcea. După ce au fost efectuate formalităţile vamale, pasagerii au plecat cu microbuze puse la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Copiii vor ajunge în centre sociale din alte judeţe.

Sub coordonarea prefectului Alexandru Dan Munteanu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a asigurat preluarea minorilor proveniți din centre instituționale.

O navă sub pavilion ucrainean a acostat în jurul orei 21.00 în portul Tulcea, având la bord aproximativ 122 de minori si 13 însoțitori, cetățeni ucraineni.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

După efectuarea formalităților vamale de către Poliția de Frontieră Tulcea, aceștia au părăsit municipiul Tulcea cu două autocare private și 2 microbuze puse la dispoziție de către ISU Delta Tulcea urmând să ajungă în centre instituționale din alte județe.

În cadrul transferului nu au fost înregistrate incidente.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: Costume de baie, mărgele și pantofi cu toc, trimise de români printre ajutoarele pentru refugiați. „Nu au cum să le folosească”, transmit voluntarii

Citește și: Invazia Rusiei în Ucraina, ziua a 9-a: Armata rusă deține controlul centralei nucleare de la Zaporojie