Peste 1000 de refugiați au trecut frontiera Ungariei

O mie de persoane care figurau printre cei 7.000 de refugiați ajunsi în Serbia în weekend-ul trecut după ce traversaseră Macedonia, au trecut aseara frontiera Ungariei.

Intre timp, Francois Hollande şi Angela Merkel au cerut măsuri “unitare” la nivelul Uniunii Europene în materie de imigraţie…, iar Londra anunță noi măsuri împotriva muncii imigranților ilegali, inclusiv pedepse cu închisoarea.

 

Cei o mie de refugiati au intrat în Ungaria cu doar câteva zile înainte ca autoritățile locale să termine instalarea barierei destinate să împiedice sosirea lor, anunțată pentru 31 august de guvernul ungar. Acest zid este prevăzut să se întindă de-a lungul celor 175 km ai frontierei sârbo-ungare.

Preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei au propus o repartizare echitabilă a refugiaţilor în întreaga Europă. Trebuie să avem un sistem unitar privind dreptul la azil”, a subliniat Francois Hollande.

Guvernul britanic va propune în septembrie, un proiect legislativ prin care munca ilegală va fi pedepsită cu închisoarea până la șase luni și amendă în cuantum nelimitat. De asemenea, câștigurile obținute din aceste activități vor fi confiscate.

Si angajatorii care folosesc mână de lucru ilegală vor fi inculpati mai ușor, iar pedeapsa maximă va crește de la doi la cinci ani.

La randul lor, Statele Unite ar urma să primească între 1.000 și 2.000 de refugiați sirieni anul acesta, cărora li se vor adăuga între 5.000 și 8.000 în 2016, a anunțat Departamentul de Stat.  Washingtonul are în studiu 15.000 de dosare înaintate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS