Confidenţialitate

Peste 100 de solicitări, în 24 de ore, la serviciile Salvamont

108 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor de salvamontişti au fost primite, în ultimele 24 de ore, la serviciile Salvamont.

“O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave”, scrie Salvamont România, sâmbătă dimineaţă, într-o postare pe Facebook.

76 dintre cazuri au fost trimise la spitale cu ambulanţele SAJ, SMURD şi Salvamont. În celelalte cazuri, considerate mai uşoare, victimele au fost îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor.

“Cunoscând afluxul mare de turişti către zona montană, din această perioadă a anului, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi”, adaugă Salvamont România.

Peste 500 de salvamontişti se vor afla la datorie şi în zilele următoare, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont.

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.