Confidenţialitate

Peste 100 de hoteluri de la mare sunt pregătite să primească turiști în minivacanța de  Paște și 1 Mai

Unitățile de cazare vor funcționa la o capacitate de maximum 70%, dau asigurări reprezentanții celei mai mari agenții de turism de pe litoral.

Sunt mai puțin de două săptămâni până la deschiderea oficială a sezonului estival, iar pe litoral atât hotelierii, cât și proprietarii de terase lucrează intens.

Se face curățenie, se amenajează spațiile verzi. Restricțiile sunt cele valabile pentru toată țara, spune Ionuț Nedea, directorul agenției Litoralul românesc:

„Ceea ce sperăm este ca autoritățile să elimine obligativitatea purtării măștii pe plajă, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, mai ales că studiile arată că transmiterea virusului în aer liber este mult încetinită. Așteptăm adoptarea acestei măsuri cât mai repede, astfel încât toți românii care petrec vacanța pe litoral să se bucure de clipe de relaxare de care toți avem atât de mare nevoie”. 

Anul acesta, Paștele și 1 Mai coincid.

De aceea, ofertele hotelierilor cuprind, pe lângă cazare, prânz festiv, activități pentru copii, spectacole cu muzică live, sesiuni de masaj și cina în noaptea de Înviere.

 „De exemplu, un hotel de 4 stele din Mamaia propune un pachet de Paște care include surprize dulci pentru copii, acces la Delfinariu și Microrezervație, primirea oaspeților în noaptea de Înviere cu cozonac, pască și ouă roșii, dejun pascal tradițional. Un alt hotel de 3 stele din Venus oferă, pe lângă cazare și mese, transport gratuit către Vama Veche. O unitate de cazare de 3 stele din Neptun le oferă turiștilor transport în noaptea de Înviere la biserică. Pentru cei care nu vor să achiziționeze pachete turistice cu servicii complete incluse, există numeroase hoteluri care oferă doar cazare și, opțional, mese”. 

În ceea ce privește prețurile, un sejur de 3 nopți pentru două persoane, fără mic dejun, costă 630 de lei, în Mamaia.

Un pachet all inclusive, la 3 stele, este 915 lei, iar la 4 stele, 1.000 lei pentru 3 zile.

În sudul litoralului, cu pensiune completă și tratament, un sejur de 3 nopți costă 1.300 lei pentru două persoane, iar un pachet all inclusive ajunge și la 1.800 lei.

Rezervări se pot face până în ultima clipă.