Confidenţialitate

Peste 100.000 de turişti au ajuns, în weekend, pe litoral

Număr record de turiști în acest weekend pe litoralul românesc.

Peste 100.000 de persoane și-au petrecut sfârșitul de săptămână la malul Mării Negre.

Cei mai mulți dintre aceștia au ales Mamaia, Costinești sau Vama Veche, spune Dragoș Răducan, Prim-Vicepresedinte Federației Patronatelor din Turismul Românesc:

Multe hoteluri, sâmbătă seara, nu mai aveau locuri. Imaginea Litoralului a fost de litoral plin, pentru că au fost şi mulţi vizitatori, oameni care vin dimineaţa şi pleacă seara, dar şi localnicii s-au plimbat între staţiuni, dornici şi ei de distracţie, după un an de restricţii. Gradul de ocupare a fost de 75%. Mai mare în Mamaia, chiar dacă e o staţiune mai scumpă, mai mic în Sudul Litoralului. Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Eforie, Vama Veche şi Costineşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Având în vedere apropierea vârfului de sezon, tarifele vor crește în perioada următoare – spune Dragoş Răducan.

Diferenţele sunt de aproximativ 10-12 %. Nu este anormal. În fiecare an, odată cu începerea sezonului de vârf, care începe diferenţiat, în funcţie de hotelşi de staţiune -15, 20 sau 25 iulie – avem aceste creşteri. Şi nu doar în România e această situaţie, ci peste tot în lume există un vârf de sezon, în care preţurile sunt mai mari şi gradul de ocupare este mai mare. O noapte de cazare poate începe de la 50 de lei şi poate ajunge la sume foarte mari, în unităţi exclusiviste. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 100.000 de turişti au ajuns la mare în acest weekend.

A fost cel mai aglormerat sfârşit de săptămână din acest an, iar hotelierii spun că au avut un grad de ocupare de 75% în medie.

Pandemia a modificat obiceiurile românilor de vacanță, astfel că litoralul nu mai e o destinație de weekend, turiștii optând pentru pachete pentru o săptămână întreagă, spune Prim-Vicepreședinte Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducanu:

Ieşim greu din nişte concepte pe care ni le-am format ani de zile. De 2 ani, nu mai este solicitat weekend-ul, ci zilele din timpul săptămânii. Turiştii preferă să-şi ai liber de la serviciu şi să vină într-o perioadă în care este mai liber. Şi nouă ne este greu să ne adaptăm, dar – în mod surprinzător – este mai aglomerat în timpul săptămânii decât în weekend. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.