Peste 1.200 de deținuți au fost eliberați din închisori

Peste 1.200 de deținuți au fost eliberați din închisori, în prima lună de aplicare a legii recursului compensatoriu, susțin sindicaliștii din penitenciare.

Aceștia spun că numărul este aproape dublu fată de cât a anunțat luni ministrul Justiției, Tudorel Toader. Sindicaliștii estimează că la un an de la aplicarea legii, vor fi eliberați peste 8.000 de deținuți.

La începutul săptămânii, ministrul Justiției a declarat în plenul Camerei Deputaților că la o lună de la aplicarea recursului compensatoriu, au fost eliberați din penitenciare 650 de deținuți. Federația Națională a Sindicatelor din Penitenciare are însă o altă statistică, de altfel – susține organizația – cea oficială a Administrației Naționale a Penitenciarelor – îm penitenciare sunt cu 1200 de deținuți mai puțini.

Sindicaliștii avertizează că aproape 80% dintre deținuți recidivează, așa că dacă într-un vor fi eliberați 8.000 de deținuți – cât este estimarea sindicaliștilor din domeniu – acest lucru înseamnă că vom avea un plus de cel puțin 5.000 de infracțiuni față de dinamică normală a criminalității.

Sindicaliștii îi cer ministrului Justiției să prezinte datele corecte privind numărul deținuților eliberați din închisori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS