Peste 1.000 de tineri români învață în SUA

Peste 1.100 de tineri români studiază la universităţi americane, conform raportului „Open Doors 2016”. Asta înseamnă aproximativ 1 % din totalul studenților străini care învață în Stalele Unite ale Americii.
Studenții din China și India sunt cei mai numeroși, în total aproape 400 de mii.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, i-a lăudat astăzi pe studenții români declarând că ei au fost admiși ”în urma unor analize atente şi a unor eforturi susţinute” ale lor dar şi ale universităţilor americane.”

Diplomatul american a povestit și despre câțiva absovenți români care s-au întors acasă pentru a crea proiecte de cercetare.

“Suntem mândri că experienţa de studii din Statele Unite a fost o sursă de inspiraţie pentru absolvenţi din diverse domenii care au avut contribuţii substanţiale în România. De exemplu, o absolventă a programului de Afaceri Internaţionale al New School din New York a înfiinţat un centru de cercetare în domeniul acţiunii civice urbane, care se concentrează asupra creării de noi ecosisteme de inovaţie urbană în Bucureşti. Un absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Harvard reprezintă România în cadrul Comisiei Dunării de la Budapesta. Mai mulţi absolvenţi de doctorat de la University of California at Santa Barbara, de la Oak Ridge National Laboratory şi de la alte universităţi îşi continuă activitatea de cercetare la instituţiile de origine din România”, a explicat Hans Klemm.

Mai multe universităţi americane s-au reunit pentru a transmite un mesaj studenţilor din întrega lume prin campania #YouAreWelcomeHere.
Informaţii despre procesul de obţinere a vizelor sunt disponibile la https://travel.state.gov/content/visas/en.html.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS