Confidenţialitate

Peste 1.000 de permise auto, reţinute în 2 zile

Poliţiştii au constatat, pe perioada a două zile, peste 1.500 de infracţiuni, au aplicat peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale.

Agenţii rutieri au reţinut, vineri şi sâmbătă, 1.037 de permise de conducere, au retras aproape 300 de certificate de înmatriculare şi au confiscat, totodată, bunuri în valoare de aproape 250.000 de lei.

În minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Sfintei Marii, aproape 10.000 de poliţişti acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de timpul liber.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii folosesc peste 340 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie se monitorizează fluenţa circulaţiei pe Autostrada Soarelui şi din judeţul Constanţa.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi asigură patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.