Confidenţialitate

Personalul din centrele rezidențiale trebuie să se vaccineze dacă vrea să lucreze în aceste unități | AUDIO

Personalul din centrele rezidențiale nu va mai putea avea grijă de cei aflați în aceste unități dacă nu sunt vaccinați, nu au dovadă că au trecut prin boală sau nu se testează săptămânal pentru covid, pe cheltuială proprie.

Un proiect de ordonanță în acest sens a fost discutat ieri în Guvern, anunță ministrul Muncii.

Raluca Turcan susține că beneficiarii centrelor sunt vaccinați în proporție de peste 80 de sută, iar angajații doar în proporție de 54 la sută.

”Pot apărea situații în care persoane vulnerabile, aflate în grija statului, să fie puse în pericol, exact de persoane care sunt plătite de stat pentru a le proteja”.

Pentru cei care din motive medicale imnunizarea anticioronavirus nu este posibilă, statul va deconta cheltuielile cu testarea periodică, mai spune ministrul.

Angajații nevaccinați vor fi mutați pe alte posturi, pentru o perioadă scurtă de timp, timp în care vor putea să se imunizeze, mai prevede proiectul.

 ”Cei care nu sunt vaccinați, dar sunt, să spunem, în imposibilitate să-și plătească testul, dar vor să lucreze în continuare, eventual să aibă și acces la beneficiar, să lucreze temporar în altă parte. În funcție de cât durează acea mutare temporară, ei au posibilitatea să se vaccineze”.

În opinia ministrului Muncii, măsura propusă de Guvern nu îngrădeşte dreptul la muncă al angajaţilor nevaccinaţi din centrele rezidenţiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ani Sandu