Personalul ASSMB nu mai are voie să discute cu presa

Angajații și medicii din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București nu mai au voie să discute cu presa.

Le interzice noul regulament, transmis unităților luna trecută.

Acum două luni, directoarea juridică a ASSMB, Lavinia Coțofană, a fost data afară pentru că și-a ”permis” să sesizeze presa și DNA în legătură cu supraevaluarea costurilor de renovare de la Spitalul Gomoiu.

Ca să se nu mai afle asemenea situații, autoritatea care se ocupă de spitalele ce țin de Primăria Capitalei a găsit soluția: informațiile vor fi ascunse, precum gunoiul, sub preș.

Dacă vreun ziarist ia legătura cu un salariat ASSMB, acesta îl va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va trebui să anunțe conducerea instituției ce informații i-au fost solicitate.

Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens.

Cine nu respectă această regulă va fi sancționat disciplinar și riscă de la avertisment scris, retrogradarea din funcție cu tăierea salariului pentru cel mult 60 de zile; reducerea salariului și/sau a indemnizației de conducere pînă la 3 luni cu 5-10%, pînă la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București are în subordine 19 spitale din Capitală, între care Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colțea sau Malaxa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS