Personalitatea Zilei: „artiştii” din spatele primei expoziţii a oamenilor străzii – VIDEO

Anca Florea, de la Samusocial din România, lucrează voluntar cu persoanele fără adăpost, şi încearcă, prin artă, să le dezvolte sentimentul de valoare personală, capacitatea de exprimare a opiniilor şi să le crească gradul de emoţii plăcute şi relaxare.

„Oameni prin artă” este unul dintre proiectele Samusocial care constă în organizarea de cursuri de pictură destinate persoanelor adulte fără adăpost din Bucureşti. Lucrările realizate în cadrul acestui proiect sunt expuse, începând de luni, sub titlul „Cine suntem?” la Galeria Romană din Bucureşti,  până sâmbătă,  13 februarie.

Europa FM a stat de vorbă, în exclusivitate, cu „artiştii” din spatele acestei expoziţii şi le-a aflat poveştile emoţionante de viaţă.

Sunt oameni care au avut o viaţă normală, au familii şi copii, dar o decizie greşită i-a adus într-o situaţie socială critică, în care unii trăiesc de zeci de ani.

George, în vârstă de 58 de ani, trăieşte pe stradă din anul 2007, când, din cauza unor probleme în familie, a trebuit să părăsească locuinţa. Una dintre puţinele bucurii pe care le mai are este să frecventeze orele de pictură. În cadrul expoziţiei, îi sunt expuse două dintre lucrări despre care vorbeşte cu mândrie.

Datorită talentului, dar şi demnităţii cu care înfruntă greutăţile vieţii, George a fost desemnat „Personalitatea Zilei” în cadrul emisiunii Drum cu Prioritate de la Europa FM.