Confidenţialitate

Persoanele sărace cu handicap din București nu mai primesc ajutor financiar | AUDIO

Bucurestenii adulți cu handicap care primeau stimulentul financiar lunar de 500 de lei nu vor mai primi ajutorul în această lună.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă că nu mai are bani pentru ajutorul destinate persoanelor cu handicap.

Ajutorul de 500 de lei era acordat persoanelor sărace cu handicap din 2017.

Astăzi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a anunțat că plata stimulentului va fi amânată până când instituția va avea banii necesari.

Este vorba despre 28 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că 56.000 de oameni vor fi afectați.

Primarul, Gabriela Firea, încă în funcție, spune pe Facebook că de vină este situatia financiara grea, la care “au contribuit din plin domnii Orban si Cîtu, prietenii domnului Nicusor, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocata Primariei Capitalei’’.

De partea cealaltă,Nicușor Dan, primarul ales, care va prelua mandatul în cursul acestei săptămâni, a scris, tot pe Facebook, că “Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București”.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, viceprimarul care se va ocupa de problemele sociale, au promis că imediat ce își vor prelua funcțiile, beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru