Confidenţialitate

Persoanele care dețin trotinete sau biciclete electrice vor fi obligate să încheie polițe RCA | AUDIO

Cei care dețin trotinete și biciclete electrice vor fi obligați să încheie poliție RCA – așa prevede un proiect care va fi aprobat în ședința de Guvern de astăzi. Proiectul transpune în legislația națională o directivă europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre motivele care justifică introducerea poliței RCA pentru trotinete și biciclete electrice este problema acoperirii despăgubirii victimelor în caz de accident provocat de aceste vehicule neînmatriculate, dar care sunt folosite în trafic, se menționează în expunerea de motive a proiectului de lege.

În același document, se amintește că aceste noi tipuri de vehicule motorizate au produs adesea accidente cu vătămări corporale sau daune materiale, de aceea, persoanele care le folosesc trebuie să aibă o asigurare RCA.

Proiectul – care modifică legea 132/2017 – redefinește ce înseamnă vehicul. În această categorie, de acum înainte va fi inclus orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie, dar care nu se deplasează pe șine și care poate atinge o viteză mai mare de 25 de km/h sau are o masă mai mare de 25 de kilograme și o viteză de peste 14 km pe oră.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Protest spontan la Casa Județeană de Pensii Constanța: „Ghinion… Nu cedăm!” | AUDIO