Confidenţialitate

Persoanele care dețin mai multe locuințe nu vor mai fi obligate să depună declarație pentru compensarea la energie electrică | AUDIO

Guvernul a decis ca cei care au mai multe locuințe nu vor mai fi obligați să depună o declarație pentru a beneficia de preț compensat la energia electrică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru a evita o supraaglomerare, un efort semnificativ la sfârștiul anului, toți consumatorii casnici care dețin mai multe unități locative vor beneficia de această compensare fără necesitatea de a depune o declarație în acest sens. Celelalte categorii de consumatori rămân beneficiare în continuarea acestei Ordonanțe și aici mă refer la familiile monoparentale, persoanele care utilizează dispozitive medicale și familiile care au în întreținere cel puțin 3 copii”, a explicat Dan Drăgan.

Declarația va fi depusă în continuare de anumite categorii de consumatori, cum ar fi familiile monoparentale sau cei care au în întreținere cel puțin 3 copii, dacă depășesc un consum lunar de 100 de kilowați oră.

În cazul celor care locuiesc cu chirie, nu va mai fi nevoie de un contract între chiriaș și furnizorul de curent electric, a menționat secretarul de stat Dan Drăgan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă se încadrează în acest prag – până într-o sută de kilowați – beneficiază direct de acest preț de 0,68 de lei pe kilowat oră; dacă depășește semnificativ acest prag, va trebui să facă această declarație la furnizorul de energie, ar nu mai este nevoie să existe un contract de furnizare între chiriaș, respectiv familia monoparentală, și furnizorul de energie. Poate fi făcut în baza contractului de furnizare dintre proprietar și furnizorul de energie electrică”, a mai spus Dan Drăgan.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Compensarea de 50 de bani per litru de carburant, suspendată de Guvern de la 1 ianuarie | AUDIO