Confidenţialitate

Persoane care au ocupat funcții înalte în trecut, din nou în Guvern. Mădălin Voicu și Doina Pârcălabu, doar două dintre acestea | AUDIO

Persoane care au ocupat în trecut funcții înalte, revin în Guvern. Mădălin Voicu, pentru care deputații au respins în 2016, arestarea cerută de DNA, a fost numit aseară, secretar de stat. Revine la putere și Doina Pârcălabu, fostă șefă a Casei de Pensii, membră a partidului Puterii Umaniste. Ea a fost numită secretar de stat în Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea.

Mădălin Voicu, numit secretar de stat la Ministerul Culturii de Nicolae Ciucă

Fost parlamentar PSD, Mădălin Voicu a fost numit de premierul Nicolae Ciucă secretar de stat la Ministerul Culturii.

În 2016, el a fost anchetat de procurorii anticorupție printre altele, pentru fals în declarații și spălare de bani într-un dosar în care anchetatorii au descoperit că mai multe fonduri europene destinate îmbunătățirii situației unor comunități de romi nu ar fi fost folosite corect.

Teodor Dulceață, numit secretar general adjunct la Ministerul Mediului

La Ministerul Mediului, premierul l-a numit secretar general adjunct pe Teodor Dulceață care revine astfel în această poziție.

Nicolae Ivășchescu, numit secretar general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru 6 luni

Nicolae Ivășchescu a fost numit secretar general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, pentru o perioadă de 6 luni. Potrivit CV-ului, a făcut studii de inginerie la Universitatea Biotera, însă apoi, a făcut studii la Colegiul SRI și la Universitatea de Apărare Carol I, unde a și devenit doctor în Științe Militare la fel ca multi alți politicieni.

Ivăşchescu a fost secretar de stat și în Guvernul Boc şi puțin timp, ministru interimar al Muncii. Când a fost premier, Ludovic Orban l-a numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Sursa foto: Colaj foto Inquam Photos / George Călin / Facebook / Magdalena Popescu

Citește și: Kazahstan: Președintele a ordonat forțelor de ordine să deschidă focul fără avertisment

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.