Confidenţialitate

Perioada de reduceri în magazine a început. Sfaturile ANPC pentru a cumpăra în siguranță | AUDIO

Magazinele au dat startul reducerilor de iarnă. Cei care își doresc haine, încălțăminte sau alte produse la ofertă trebuie să se documenteze din timp în privința prețului ca să nu ajungă să plătească la fel sau chiar mai mult decât înainte de campanile de reduceri, avertizează protecția consumatorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cumpărăturile în perioada de reduceri pot fi făcute în deplină siguranță dacă vă faceți o listă cu produsele dorite și cu prețurile lor actuale pe care apoi să le comparați cu cele reduse.

Sfaturile vin chiar de la șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Paul Anghel recomandă consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs.

În cazul produselor cumpărate online, verificați dacă prețul include și taxa de livrare și înainte de a plasa comanda asigurați-vă că produsele din coș sunt la prețul redus promovat de comerciant. Dacă aveți nelămuriri, contactați vânzătorul.

Modul în care acesta vă răspunde la întrebări poate fi un indicator al seriozității sale, explică directorul general al ANPC.

Totodată, Paul Anghel le recomandă consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: BNR organizează lecții gratuite de educație financiară pentru elevi