Pericol de avalanșă în stațiunile de munte din Valea Jiului

Salvamontiștii atrag atenția turiștilor să fie echipați corespunzător și să nu se aventureze pe creste. Mai mulţi copii aflaţi într-o tabără de nutriţie în staţiunea Parâng, care ar fi trebuit să plece acasă duminică, sunt blocați în cabană până ce vremea va permite să coboare în siguranță. Zona montană a județului Hunedoara a intrat sub cod portocaliu de vreme rea.

Stratul de zăpadă în stațiunile montane din Valea Jiului, Straja și Parâng atinge 80 de centimentri, iar traseele de creastă au fost închise din cauza pericolului de avalanșă. Remus Popescu, șeful salvamontului de la Petroșani spune că stratul de zăpadă este instabil, iar riscul de avalanșă este de gradul 4.

Un grup de copii aflaţi într-o tabără de nutriţie în staţiunea Parâng, care ar fi trebuit să plece acasă duminică, au rămas în cabană și cel mai probabil vor coborâ cu telescaunul, cand vremea va permite acest lucru, deoarece accesul mijloacelor de transport auto în zonă nu este posibil. Copiii nu sunt în pericol sunt supravegheaţi de salvamontiști.

De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor ca, înainte de a porni pe un traseu, să informeze jandarmii montani, salvamontiștii sau cabanierul ce traseu au ales.

Pe de altă parte, vantul puternic a afectat rețeaua de curent electric, iar în 22 de localități hunedorene mai multe gospodării au rămas fără curent electric.

Judeţul Hunedoara se află sub cod portocaliu de ninsori, până luni la ora 11,00, şi cod galben de vânt puternic, până duminică la ora 18,00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS