Confidenţialitate

Pericol alimentar pe litoral: Sute de kilograme de pește depozitate în condiții mizere, descoperite de ANPC | AUDIO

Pericol alimentar pe litoral. Comisarii ANPC au descoperit sute de kilograme de pește depozitate în condiții mizere în halele unor operatori economici care aprovizionează restaurante și magazine alimentare de pe litoral. Cazul a intrat deja în atenția poliției.

Totul a pornit de la sesizarea făcută președintelui ANPC de un proprietar de restaurant de pe litoral. În urma informațiilor primite, comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța au început un control la doi operatori economici, vecini, care vând pește. Condițiile de depozitare și de procesare a peștelui sunt greu de descris în cuvinte spune președintele ANPC Horia Constantinescu.

„Mirosul este de nesuportat. De asemenea, toți cei angrenați în procesarea peștelui nu par să aibă nici măcar o brumă de analize pentru a fi siguri că aceștia nu pun în pericol sănătatea consumatorilor”, a spus Horia Constantinescu.

Comisarii OPC au sigilat toate camerele frigorifice pentru a păstra acolo peștele pana la sosirea poliției.

„Cantitățile de pește, cele câteva sute de kilograme, erau compuse din pești ce păreau în afara termenului de durabilitate minimală. Despre alții avem, în schimb, certitudinea că erau expirați”, a adăugat Horia Constantinescu.

La începutul săptămânii viitoare poliția va stabili dacă peștele este provenit din braconaj sau prin evaziune fiscală. Potrivit ANPC, operatorii economici au o reputație negativă fiind sancționați și în trecut de către comisarii protecției consumatorilor. Ambii sunt furnizori de pește pentru mai multe restaurante și magazine de pe litoral.

Sursa foto: ANPC

Citește și: Zeci de camioane cu cereale așteaptă să descarce marfa în Portul Constanța. Operator din port: Soluția este digitalizarea sistemului | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.