Confidenţialitate

Percheziții la o rețea de proxeneți din București. Membrii racolau fete minore pe care le obligau să practice prostitiuția în țară și în Marea Britanie | AUDIO

Percheziții, miercuri dimineață, 10 iulie, la membrii unei rețele de proxeneți din București. Membrii grupării racolau persoane vulnerabile, inclusiv fete minore, pe care le obligau să practice prostituția atât în țară, cât și în Marea Britanie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rețeaua de proxeneți era alcătuită din 8 persoane, majoritatea aflate în relații de rudenie. Din 2019 și până în prezent, gruparea a racolat mai multe persoane vulnerabile, printre care și două fete minore de 13 și 14 ani, pe care le obligau să practice prostituția în România și în Marea Britanie. Fetele erau supravegheate și însoțite în locurile alese pentru practicarea prostituției, iar banii obținuți de acestea ajungeau la liderul grupării care îi împărțea cu ceilalți suspecți. Clienții erau atrași prin anunțuri publicate pe site-uri de profil.

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, procurorii și polițiștii au ridicat sume de bani în lei și în euro. Anchetatorii spun că membrii rețelei întrețineau la rândul lor relații sexuale cu minorele exploatate.

Codul penal prevede pedepse de 3 până la 10 ani de închisoare pentru cei care constrâng anumite persoane să practice prostituția, iar dacă persoana constrânsă e minoră, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.

Linie telefonică gratuită pentru raportatea și prevenirea cazurilor de abuz împotriva copilului: 119

Pentru a sesiza cazurile de abuz, neglijare și exploatare a copilului sau dacă sunteți martorul unei agresiuni împotriva unui minor, puteți apela gratuit numărul unic național – 119.

 

Sursa foto: Poliția Română

Citește și: ITM Hunedoara a sistat activitatea pe instalația de agrement din parcul de distracții unde 4 copii au căzut și au suferit traumatisme | AUDIO