Percheziții la Spitalul Colentina și la Casa de Pensii a Sectorului 1 într-un dosar privind fraude cu dosare de pensionare

Posibilă fraudă cu dosare de pensionare la Spitalul Ministerului de Interne, la Spitalul Colentina și la Casa de Pensii a sectorului 1 din București.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție audiază astăzi 50 de persoane bănuite de fapte de corupție.

Printre acestea se numără și angajați ai instituțiilor publice bănuiți că eliberau, în schimbul unor sume de bani, documente medicale false.

 

Anchetatorii au descins la 13 adrese – printre care 3 sedii ale unor instituții publice.

Potrivit unor surse judiciare, s-au ridicat mai multe documente de la Spitalul Ministerului de Interne – Dimitrie Gerota –, de la Spitalul Colentina și de la Casa de Pensii a sectorului 1 din București.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție susțin că angajații instituțiilor eliberau, contra cost, acte medicale false – folosite apoi la dosare de pensionare.

În 2014, ar fi fost întocmite peste 170 de scrisori medicale cu diagnostice false, emise pe numele a 155 persoane din 12 județe.

Cei care voiau să se pensioneze pe caz de boală plăteau pentru o astfel de scrisoare medicală între 50 şi 5.000 de lei.

Documentele false ar fi fost emise de o referendă din cadrul Spitalului Dimitrie Gerota și totul se făcea exclusiv din birou – pentru cA aceasta să nu se întâlnească față în față cu beneficiarii dosarelor.

În replică, Ministerul de Interne a anunțat că niciuna dintre persoanele vizate nu face parte din structurile instituției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS