Confidenţialitate

Percheziții la sediile Carpatica Asig

Suspiciuni de delapidare, spălare de bani, abuz în serviciu şi instigare la fals informatic la societatea Carpatica Asigurări.

Procurorii DIICOT au făcut azi percheziții la sediile societății din Bucureşti şi Sibiu, dar și în locuințele unor persoane fizice.

Din cauza problemelor financiare, compania Carpatica se află sub controlul Fondului de Garantare a Asiguraților.

În orele următoare, anchetatorii vor audia 27 de persoane.
Delapidare, spalare de bani, abuz în serviciu și instigare la fals informatic – acestea sunt motivele pentru care procurorii DIICOT au descins în această dimineață la 13 adrese printre care sediile Carpatica Asig și  locuințele mai multor persoane.

Potrivit unor surse citate de news.ro, la finalul anului 2014 și începutul anului 2015, pentru că societatea Carpatica Asig avea mai puțini bani pentru plăți decât marja prevăzută de lege, Oprea Carabulea, Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au întocmit un grup infracțional organizat pentru a proteja interesele financiare ale companiei.

La finalul anului 2014 au fost inventariate activele, datoriile, capitalurile și tranzacțiile societății și s-a  constatat o diferență de aproape 2 milioane de lei față de limita legală, moment in care administratorii au decis reluarea procesului de inventariere.

Pentru că ar fi trebuit ca societatea să vină cu noi fonduri, Oprea Carabulea – împuternicitul acţionarului Ilie Carabulea și alți membri ai grupului au tergiversat înregistrarea rezultatului pentri a eluda normele ASF pentru reglementarea pieței.

Ei au incercat să influențeze controalele ASF astfel încât să nu reiasă deficienţe grave, și au împiedicat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună.

Potrivit acelorași surse, în departamentul IT al societății, s-a încercat modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună a companiei și au fost introduse date false precum nepreluarea de plăți sau neînchiderea dosarelor de daună, astfel încât Carpatica Asig să atingă valorile indicatorilor financiari care i-ar fi permis funcționarea.