Percheziții la persoane care s-au prezentat drept brokeri autorizați și au păcălit mai multe persoane

Mare atenție dacă vă folosiți de diverse site-uri pentru a investi pe piața de capital.

25 de persoane au intrat în atenția polițiștilor, fiind bănuite că s-au dat drept brokeri și au înșelat mai multe persoane.  Ei acționau pe platforme online și-și păcăleau clienții să facă diverse tranzacții și operațiuni online.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 2 milioane de euro.

Polițiștii au descins la peste 50 de adrese din București și din alte 20 județe, la persoane suspectate de înșelăciune şi desfăşurarea fără autorizaţie de operaţiuni pe piaţa de capital.

25 de persoane sunt duse la audieri în acest caz.

Suspecţii se prezentau drept brokeri şi reprezentanţi ai unor societăţi de servicii de investiţii financiare care administrează platforme de investiţii online.

Au reușit, în acest fel, să păcălească mai multe persoane să depună sau să transfere bani în conturile lor bancare, sub titlul de investiţii în operaţiuni pe piaţa de capital.

Clienţii ar fi fost ademeniţi cu iluzia unor câştiguri rapide, însă, în realitate, banii au ajuns direct în conturile unor persoane juridice nerezidente.

Sume importante ar fi urmat trasee financiar- bancare către Bulgaria, Cipru şi Israel.  Prejudiciul în acest caz se ridică la 2 milioane de euro.

Victimele unor astfel de infracțiuni sunt rugate să se prezinte la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice sau la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS