Confidenţialitate

Percheziții la o casă din Predeal în urma unor suspiciuni de fraudă cu bani pentru cetățenii ucraineni | AUDIO

Direcția Națională Anticorupție a făcut astăzi percheziții într-o casă din Predeal, la solicitarea autorităților din Republica Moldova. Autoritățile au găsit acolo documente de interes pe care le-au trimis în țara vecină pentru alte cercetări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mulți funcționari publici din Chișinău sunt suspectați că ar fi delapidat fonduri obținute din surse externe destinate refugiaților din Ucraina.
Procurorii DNA au găsit într-un imobil din Predeal, deținut de doi cetățeni moldoveni, mai multe documente pe care le-au ridicat.

În luna mai, Centrul Național Anticorupție de la Chișinău au anunțat că mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați.

Autoritățile din Republica Moldova susțin că mai mulți funcționari de la Centrul pentru Refugiați ar fi sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier sau lenjerie de pat) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați.

Doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți atunci pentru 72 de ore.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Buzău: 2 profesori, concubini, implicați într-un caz de trafic de droguri online cu plata prin criptomonede | AUDIO