Percheziții la firmele de mediu din București

Oamenii legii au în vizor două firme și mai multe persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate .

Perchezițiile vin în contextul în care în Capitală s-au înregistrat niveluri record de poluare.

Ministerele Mediului și Muncii au anunțat controale.

Este vorba de noua percheziții în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului – anunță Poliția Capitalei.

Aseară, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a solicitat Inspecției Muncii să desfășoare controale la firmele de mediu din București.

Verificările vor avea loc în parlalel cu cele ale Ministerului Mediului.

Controalele vin după ce in noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de zece ori peste maximul admis.

Acum se caută explicații. În timp ce autoritățile vorbesc de numeroase incendii de vegetație, activiștii de mediu acuză arderi ilegale de deșeuri.

O cauză ar putea fi deja identificată.

Polițiștii au descoperit două noi containere cu deșeuri în Portul Constanța. În acte, erau trecute produse de uz casnic.

Asemeni altora, sunt importate de o firmă din București.

După selectare, deșeurile – tratate cu substanțe toxice periculoase – erau incinerate în timpul nopții sau în weekenduri, la marginea Capitalei.

Ar putea fi o explicație pentru poluarea masivă a aerului, au spus, pentru Europa FM, anchetatorii care cercetează importurile ilegale de gunoi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS